Evenementen & nieuws

Quuks is gevestigd in het hart van de sector. Samen streven we naar ontwikkeling en dat allemaal met evenementen georganiseerd samen met onze gewaardeerde partners. Check it out!:

Quuks organiseert evenementen voor en samen met de sector.

Opkomende events:

Er komt van alles aan! Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. 

Terugblik: 

18 januari 2024

COBOL day

18 januari 2024 was het eerste evenement wat Quuks organiseerde in samenwerking met het CWI (Centrum Wiskunde & Informatica) en SIG (Software Improvement Group): Future of Cobol and Mainframe. Het evenement was een groot succes en volledig uitverkocht. Het heeft ook de nodige media-aandacht getrokken.

BNR

BNR Digitaal onderzocht samen met Joe van Burik, Ben van der Burg, Jurgen Vinju en Quuks de erfenis van COBOL en het belang ervan voor onze financiële infrastructuur.

Beluister de podcast

Radio 1

Op Radio 1 onthult Matthijs Jansen hoe zij-instromers worden opgeleid tot COBOL-programmeurs om de uitdagingen aan te pakken van het Nederlandse betaalverkeer.

Radio 1 interview

FD Het Financieele Dagblad

Het FD benadrukt dat ons betalingsverkeer draait op een verouderde computertaal die bijna niemand meer kent, waardoor een potentieel rampscenario dreigt.

Voorpagina artikel FD 

Volkskrant

Een artikel over het ‘The Future of Cobol & Mainframe’-evenement, georganiseerd door Quuks en het CWI, waarin het belang wordt benadrukt van het opleiden van Cobol-ontwikkelaars voor de financiële sector.

Lees het hele artikel

AGConnect

Het dreigende tekort aan Cobol-experts vormt een bedreiging voor de financiële sector, met essentiële systemen voor betalingsverkeer in gevaar en het belang van ‘The Future of Cobol & Mainframe’-evenement.

Lees het hele artikel

Vacature IT Traineeship

Bezoek onze blog

Ontdek wat er allemaal speelt in de wereld van Cobol en Mainframe op onze Quuks-blog. Blijf op de hoogte van trends en innovaties die de sector vormgeven en word geïnspireerd!