Frequently Asked Questions

Wat kost de opleiding?

Ontdek hoe onze opleiding jou vooruit kan helpen zonder dat het je direct geld kost! Hier is hoe het werkt: de opleiding kost €5.000, maar je ontvangt al vanaf dag één van de training een salaris. Na een jaar van intensieve training en coaching, wanneer je de overstap maakt naar de opdrachtgever, betalen we je het volledige bedrag terug als een bruto bonus.
Geen geld om te investeren in je opleiding? Geen probleem. Als je bijvoorbeeld van een uitkering geniet, helpen we je met het verkrijgen van financiering vanuit opleidingsbudgetten. Zelfs als je niet in aanmerking komt voor subsidie, kunnen we je vanuit Quuks ondersteunen.

Maar dat is nog niet alles! We begrijpen dat niet iedereen dezelfde behoeften heeft. Daarom bieden we ook maatwerkoplossingen voor werknemers die moeten worden omgeschoold en voor particulieren die de opleiding volgen zonder de intentie om over te stappen naar een nieuwe baan.

Bij Quuks geloven we in jouw potentieel en we zijn er om je te helpen slagen, ongeacht je situatie. Doe mee en ontdek hoe onze opleiding jouw toekomst kan veranderen!

Wat is het salaris en wat zijn de vooruitzichten
Tijdens het jaar van training en coaching ontvang je vanaf dag één een salaris. Na een half jaar zie je al een groei in je salaris en wanneer je na een jaar direct in dienst treedt bij de opdrachtgever, maak je een substantiële sprong in je salaris, gebaseerd op de salarisschalen van de opdrachtgever. Maar dat is nog niet alles! Naarmate je expertise groeit, zal ook je salaris blijven toenemen, omdat jouw kennis en vaardigheden van onschatbare waarde zijn voor elke werkgever. Natuurlijk zijn de exacte salarissen zijn afhankelijk van de opdrachtgever.
Kan de opleiding (en baan) ook in deeltijd
De training duurt 2 maanden voor Cobol en 1 maand extra als je in Mainframe omgeving gaat werken. Gedurende de training ben je 2 a 3 dagen per week op kantoor met de trainer, 1 dag per week vanuit huis en 1 dag per week op locatie bij de opdrachtgever of werk je aan een opdracht met collega-trainees.
In het eerste jaar verwachten we full time inzetbaarheid want je moet in relatief korte tijd opgeleid worden tot zelfstandig werkend Cobol programmeur. Op termijn komt er steeds meer ruimte om vanuit huis te werken of in deeltijd, afhankelijk van de opdrachtgever.
Wat gebeurt er als ik een jaar bij jullie opdrachtgever werk, maar besluit toch niet bij de opdrachtgever in dienst te treden?

Dan krijg je niet je opleidingskosten vergoed. Voor de rest zijn er geen boetes of blijf je met schulden zitten. We zullen wel streng zijn in de selectie want iedereen hoopt dat je overgaat naar de opdrachtgever.

Zit er wel toekomst in zo’n oude taal als Cobol?
Al decennia wordt er gespeculeerd over de veroudering van Cobol en het idee dat het vervangen zal worden. Echter, tot op de dag van vandaag blijft Cobol een essentiële pijler van ons betalingsverkeer. Technisch gezien voldoet het aan alle strenge eisen die worden gesteld: het is stabiel, robuust en veilig. Zelfs als organisaties ervoor kiezen om vandaag Cobol te vervangen, is het een langdurig proces dat gemiddeld 10 jaar in beslag neemt, als het al volledig slaagt.

Maar zelfs in het geval van zo’n overgang, hoef jij je geen zorgen te maken. Bij Quuks zijn we klaar om jou makkelijk om- of bij te scholen naar andere, meer moderne programmeertalen. Dus wat de toekomst ook brengt, jouw perspectief blijft uiterst rooskleurig!

Assessments, moet dat nu echt?

Assessments kosten tijd maar zijn voor ons belangrijk om aanleg en motivatie te herkennen. We testen je op verschillende onderdelen en al die onderdelen vertegenwoordigen een onderdeel van wie je bent en wat je (aan)kunt. De assessments zijn afgestemd op de omgeving waar je gaat werken dus vertellen ons meteen of je het niveau aankunt en of je ook past in het team. De assessment kijkt niet naar dimploma’s of werkervaring, maar kijkt gewoon wat je kunt. 

Waarin onderscheidt Quuks zich van andere IT opleiders?
Waarom zou een opdrachtgever of trainee bij Quuks terecht willen komen? Bij Quuks hebben we het antwoord, en het is een win-win voor iedereen!


Voor jou als trainee betekent het dat je niet alleen een uitgebreide opleiding krijgt, maar ook direct een baan en een veelbelovend carrièreperspectief in de IT-sector. Maar dat is nog niet alles – onze trainingen zijn volledig op maat gemaakt, zodat je direct klaar bent om aan de slag te gaan. Bovendien wordt je voortgang nauwgezet bijgehouden dankzij onze intensieve coaching, waardoor je gegarandeerd op de juiste plek blijft.

En voor de opdrachtgever? Die ontvangt niet alleen professionals die direct inzetbaar zijn, maar maakt ook kennis met potentiële toekomstige werknemers. Het beste van alles is dat ze zelf niet hoeven te investeren in werving, selectie, trainingen en begeleiding – dat regelen wij allemaal voor ze!

Bij Quuks hebben we een duidelijke focus op onze trainees en onze klanten. Onze lessen vinden plaats in kleine groepen, waardoor we een persoonlijke aanpak kunnen garanderen die gericht is op jouw specifieke behoeften en doelen. We leiden momenteel geen mensen op in eigen beheer, maar alleen voor bestaande vacatures. Op deze manier zorgen we ervoor dat talent meteen aan de slag kan en direct een inkomen heeft naast hun vakopleiding.

Wat voor salaris krijg ik en wanneer krijg ik dat betaald?
Bij Quuks ontvang je tijdens de training een bruto salaris van 2.500 euro. Na een half jaar verhogen we dit naar 2.900 bruto. Maar dat is nog niet alles: wanneer je na 12 maanden in dienst treedt bij de opdrachtgever ontvang je ook nog eens een bonus en maak je weer een sprong in salaris bij de opdrachtgever, jouw werkgever vanaf dat moment. Dus binnen één jaar tijd heb je niet alleen een volledige opleiding genoten en een nieuw vak geleerd, maar heb je ook gedurende deze tijd een salaris ontvangen en krijg je een aantrekkelijke bonus uitbetaald. Kortom, je stapt meteen in een veelbelovende carrière via Quuks!